Annons

När kompisarna lyssnade på rock och pop så drogs Peter Both till jazzen.
– Kanske inte det allra vanligaste på 70-talet, berättar Peter Both som blivit jazzen trogen och nu är ordförande i kommunens egen jazzförening, Jazzhouse Landskrona.
– Jag blev tillfrågad om jag ville ställa upp och eftersom jag arbetar i stan och gillar jazz så fanns det ingen anledning att säga nej, förklarar han och när han fick tag på en jazzplatta med tenorsaxofonisten Sonny Rollins så var valet av instrument inte svårt.
– Nej, det blev saxofon. Jag gillar soundet och Rollins är min stora favorit, poängterar jazzklubbens ordförande som själv spelar aktivt i bland annat Helsingborgs storband och Atle Big Band i Lund.

– Det är kul att spela i storband och jag hoppas att vi under året kan fixa någon konsert i Landskrona, gärna då tillsammans med Kammarmusiken som jag tror kan bli något utöver det vanliga, funderar Peter Both som bor i Landskrona och till vardags arbetar som lärare på gymnasieskolan.
– Jag har tidigare arbetat med ekonomi inom Skånska Teatern innan den försvann och har också arbetat på Kulturskolan och jag trivs i Landskrona, betonar han och hoppas att publiken skall hitta till jazzklubbens arrangemang som nu är förlagda till Strandpaviljongen.
– Vi har flyttat runt mellan olika lokaler, men nu känns det som om vi hittat rätt och förhoppningsvis skall publiken också hitta till Strand, hoppas Peter Both som tillsammans med övriga styrelseledamöter lagt sista handen vid vårens program för Jazzhouse Landskrona.

Annons
 

– Som vanligt kör vi sista helgen i månaden och först ut i januari är en ung talang, Björn Ingelstam som bildat ett eget band. Säkert bekant för många efter sina gästspel tillsammans med pappa Hans i bland annat Konserven på Gråen sommartid, förklarar Peter Both och i februari handlar det om välkända toner från Landskrona när DomNiVet står på scenen.

I mars framträder Gunnar ”Hacke” Björksten, en levande svensk jazzlegend, tillsammans med Bo Kenne Kvartett och här kan publiken räkna med härliga swingmusik och saxofonspel utöver det vanliga.

Gunnar ”Ceasar” Andersson tar båten från Ven den 25 april och i maj kommer Kristoffer Larsson med sitt Doxy Music och bjuder på rytmer hämtade från såväl swingmusiken som latin och blues.
– Sen har vi Karnevalen att tänka på och dessutom hoppas vi att det skall bli några överraskningar under året, avslutar Peter Both med en stilla förhoppning att publiken skall hitta tillbaka till Strand vars lokaler numera är bättre anpassade för intima jazzkvällar vid Sundet medan solen går ner bakom Ven.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP


 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser