Annons

Bildextra – lågvatten

Trettondagsafton bjöd på minst sagt varierad väderlek med blixthalka och extremt lågvatten som senare förbyttes i mera traditionellt väderläge med Skånska ögon sett, tö och blidväder.

Många Landskronabor passade på att promenera på torrlagda Halvmånen, några inspekterade vraket som två danska snedseglare körde på grund utanför Strand för några år sedan.

Annons
 

Vinterbadare på Kallbadhuset och i Borstahusen fick snällt finna sig i att utöva torrsim då vattenståndet låg cirka en meter under normalvattenståndet på grund av vinden från sydost. Några problem för Ventrafiken var det aldrig även om det var en bit upp till kajen innan vinden mojnade och vattnet kom tillbaka till mer normala nivåer.

I Kassakroken låg övervintrande båtar på botten och i Lustbåtshamnen stod några segelbåtar på sina roder i hamnbassängen.
– Så här lågt vattenstånd har jag aldrig varit med om under mina tolv år här, berättade krögaren Paul W Lorenzen på Seglarpaviljongen och minns när vattennivån för exakt ett år sedan var den rakt motsatta.
– Då gick vattnet över kajerna, så här kan man tala om stora skillnader.


Nästan som Engelska kanalen. Segelbåtarna stod på sina roder i hamnbassängen.


Minns ni hur det såg ut här i november 2006? Om inte ta en titt i fotobloggen, välj ”Visa alla” och scrolla dig ner till november 2006.


På Kallbadhuset…


…och cement fick vinterbadarna ägna sig åt torrsim. Foto: Privat


Förra året var det bättre när Ingrid Persson och Dennis Kepka var på väg att bada.
Foto: Privat

Mer om det underkylda regnet och efterföljande blixthalka på lördagen kan du läsa här >>>

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser