Annons

Väpnat rån mot Leksakshuset

Övervakningskamera, väktare samt julshoppande kunder hindrade inte två rånare att slå till mot Leksakshuset på Timmermansgatan på torsdagskvällen. Det var strax före klockan 18 som de maskerade rånarna gick in i butiken och tilltvingade sig kassan under hot med ett skjutvapen. Därefter bakbands butiksinnehavaren innan rånarna försvann från platsen.
– De uppträdde mycket hotfullt, både mot personal, kunder samt en väktare som befann sig i butiken, säger Tom Jensen, närpolischef i Landskrona.

Tilläggas kan att Leksakshuset, så sent som för två år sedan, rånades av tre beväpnade män. Då kom rånarna över cirka 3000 kronor. Något större byte fick inte rånarna med sig denna gången heller.
– Jag vill inte uttala mig om hur mycket rånarna fick med sig men det rör sig om en mindre summa pengar.

Annons
 

Ett stort antal poliser kom till platsen efter rånet och sökte spår, bland annat med hund, utan att lyckas. Under fredagen kommer polisen att analysera den film som spelats in av övervakningskameran i butiken och samtidigt hålla kompletterande förhör med vittnen.

Polisen är intresserade av att komma i kontakt med personer som kan ha sett något som hjälper utredningen framåt.
– Inne i butiken var de maskerade men troligtvis så har de tagit av sig maskerna någonstans utanför. Därför är vi mycket intresserade av eventuella vittnesuppgifter. Kanske har någon sett åt vilket håll de försvann och hur de tog sig från platsen, avslutar Tom Jensen.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser