Annons

Författare skänker pengar till hemlösa

Trots att han förnekar det på sin blogg, så nog bor det en liten Karl-Bertil Jonsson i författaren Jonas Bergh. När han i höstas gav ut sin sjunde roman ”Ett hål i huvudet där ljuset tar sig in” så lovade han skänka tre kronor per såld bok till försäljarna av hemlösas tidning i Skåne, Aluma.
Jag har dåligt tålamod. Igår väntade jag i en halvtimme på SEB:s ståtliga kontor för att växla fyratusen kronor till femtiolappar. Pengarna har jag lagt i åttio kuvert. Det var inte svårt. Nu ska jag cykla in till Alumas kontor och leverera, meddelar Jonas Bergh på torsdagen.

Jonas som själv tidigare levt ett liv på skuggsidan fick då nästan alltid hjälp från olika håll. Institutioner, familj och andra privatpersoner fanns där för honom.
– Jag har alltid haft skyddsnät att landa i. Alla har inte det. Vi borde tänka på det i en tid när solidaritet tycks vara mossigt, ohippt och naivt.

Annons
 

Läs mer om Jonas Bergh på hans blogg http://jonasbergh.blogspot.com/ eller när han medverkade som ”Veckans profil” här på Landskrona Direkt.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP


 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser