Annons

Dagens jultomte: Göran Andersson

Göran Andersson har julat mer än de flesta av oss. Som förskolelärare och musiker bland annat i populära Sander & Gander har han julpysslat med och roat landskronabarn i mängder. Dock har det ofta varit uteslutet att han fått agera tomte.
Alla känner igen mig. Dessutom är skägget inte tillräckligt.


Tomten har stil, sjunger Sander & Gander i en av sina julsånger. Hur många tomtedräkter har du hemma i garderoben?
– Jag lånar Rockadens tomtedräkt.

Annons
 

Ställer du ut gröt till den rödklädde på julafton?
– Nej det gör jag inte.

Hur många sorters sill hör till?
– Ett bra julbord har i alla fall fem sorter. Av dessa lägger jag dock inga själv utan litar till kunnigt folk och bra fisk i burk.

Berätta lite om hur julen ser ut hemma hos er?
– Förra året tomtade jag tillsammans med min son Ludvig. Jag försökte låta som Tiffany Persson och han som Angela till stor munterhet för släkten. I år tänker jag framföra några julsånger tillsammans med min systerdotter Julia. Vilka det blir tar vi ut på fredag. Karl Bertils Johnssons julafton är TV-programmet jag inte vill missa. Sen innehåller julen förutom snö, ledighet, god mat i goda vänners lag också ”sovemorgnar” .

Blir det en vit jul?
– Jag tror att det blir en grön jul dessutom så ska jag jobba i mellandagarna.

Har du någon favoritsjulsång?
– Feed the world med Band Aid spelas varje jul och en av de allra bästa svenska jullåtarna är definitivt ”Mer jul ” med Adolphson och Falk En klassiker som är ett måste på julen.

Vad vill du ha i julklapp?
Fred på jorden. En ny frikoppling till min bil. En Djembetrumma samt ett bluesband som jag kan spela med. Det hade väl varit förnämligt om en trummis, gitarrist, pianist/organist fanns inslagna under granen. Själv spelar jag bas så någon sådan behövs inte och kan tomten sjunga så…

Avslutningsvis några önskningar inför nyåret?
– Jag vill också att Nyårsafton blir en lugn och tyst afton. Att vi i år verkligen tänker på djuren och låter bli att avfyra alla smällare. Det behövs inte.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser