Annons

Calle Genberg valde BoIS Calle Genberg har skrivit på ett treårskontrakt med BoIS Foto: Privat

Idag skrev BoIS på ett treårskontrakt med anfallsspelaren Calle Genberg. Därmed har BoIS gjort klart vad gäller offensiva spelare inför kommande säsong. Genberg kommer närmast från Ängelholm FF som även de kommer att spela i Superettan 2008.
– Jag trivdes utmärkt i Ängelholm men jag kände tidigt att jag ville vidare. BoIS är ett utmärkt val eftersom jag nu kan satsa på fotbollen på heltid, säger Calle till Landskrona Direkt.

I dagsläget har han pluggat idrottsvetenskap i Halmstad på dagarna och tränat fotboll på kvällarna.
– Det stämmer men nu får jag se om jag drar ner på studierna eller låter de vänta till senare.

Annons
 

En som vet vad Calle går för är Ängelholms tränare, BoIS-bekantingen Roar Hansson.
– Jag vill direkt gratulera BoIS till en kanonvärvning. Calle är en fysisk stark spelare och fantastisk på huvudet både i det offensiva och defensiva spelet. Han är oerhört stark i boxen och dessutom väldigt snabb för sin storlek, säger Roar.
– Han är också en jävel på att pressa motståndarnas backlinje om han får order om det.

Calle Genberg föddes den fjärde juli 1983. Hans moderklubb är Ränneslöv där Halmstad BK hittade honom. I HBK spelade han en halv säsong innan han lånades ut till Laholm där han var i två säsonger. Därefter gick flyttlasset till Ängelholm där han den senaste säsongen gjorde 13 mål på 18 matcher.
– Mitt nyckelben hoppade ut led mitt under säsongen och då missade jag några matcher. Dessutom var jag avstängd i tre matcher.

Calle lovar dock att han inte är något råskinn.
– Nej, det var faktiskt första gången jag blev utvisad och så fick jag tre matchers avstängning. Annars brukar det bara bli något enstaka gult kort. Man kan väl säga att jag försöker spela tufft men vårdat, säger anfallaren.

I och med värvningen har nu BoIS sett om huset vad gäller offensiven.
– Ja, det har vi, säger BoIS sportchef Mats Aronsson.

Nu är vi i första hand på jakt efter en målvakt och en vänsterfotad försvarare samt en assisterande tränare till Anders Linderoth, avslutar Aronsson.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser