Annons

Rånen fortfarande ouppklarade

De tre senaste bankrånen som begåtts i Landskrona har gjorts mot ett och samma bankkontor. Det är Swedbanks filial på Västra Fäladen som råkat ut för rånare tre gånger sedan 2003. Dessutom har banken vid ett tillfälle utsatts för ett inbrott 2005.

Det första rånet inträffade den 5 mars 2003 då en ensam maskerad man hotade personalen med kniv och tilltvingade sig mindre summa pengar.

Annons
 

Rån nummer två utfördes den 28 april två år senare då två män kom över en större summa pengar.

Det senaste rånet mot banken ägde så rum i fredags då en man kom över pengar efter att ha hotat personalen med ett pistolliknande föremål.

Inte långt från banken ägde ett annat rån rum nyligen. Det var torsdagen den 22 november som två unga män rånade Coop-butiken på en mindre summa pengar.

Vad Landskrona Direkt erfar så har inget av rånen på Västra Fäladen klarats upp. Redaktionen har under hela förmiddagen försök nå någon på polisen som kan svara på frågor, utan att lyckas.

Lars Engert är chef för Swedbank i Landskrona.
Förutom det oerhört traumatiska att utsättas för rån så är det även jobbigt att gärningsmännen inte grips. En stor apparat med stödgrupper och liknande är igång för fullt och hjälper personalen, säger Engert till Landskrona Direkt.

Efter rån nummer två beslutade man att man på den aktuella banken skulle ha låsta dörrar så att besökarna fick ringa på en klocka för att bli insläppta.
Det kan även vara aktuellt nu också. Det är personalen på banken som avgör detta. Problemet är dock att det emellanåt är mycket kunder som kommer och går. Jag vill egentligen inte kommentera om man vidtagit några åtgärder sedan i fredags.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser