Annons

Plusjobbare sägs upp

Plusjobbarna hamnade i centrum vid årets sista fullmäktige möte.
I två interpolationer frågade socialdemokraterna vad som kommer att hända med de 77 plusjobbarna inom Barn- och ungdomsförvaltningen och Omsorgsnämnden som om några månader mister sina jobb.
– Plusjobbarna är en tidsbegränsad extra resurs och de kommer att sägas upp när tiden går ut i februari, mars nästa år, förklarade Lisa Flinth, folkpartistisk ordförande i bun och omsorgsnämndens ordförande Cecilia Brorsson (m) menade att kommunen har behov av olika praktikplatser.
– Att därför ensidigt ta parti för plusjobbarna betyder att man försvårar för andra grupper.

Socialdemokraterna konstaterade att uppsägningen av plusjobbarna innebär ökad arbetsbörda för de som nu jobbar inom skola och omsorg.
– Ni säger inget om hur ni vill kompensera uppsägningen av alla dessa människor, påpekade Anders Westin, omsorgsnämnden och påminde om att antalet omsorgstimmar redan ser ut att bli runt 30 000 fler än budgeterat.
– Det ökar trycket på personalen samtidigt som det innebär att vi saknar fem miljoner kronor i budgeten för att täcka underskottet. Lägg sedan till att vi saknar två miljoner för lönekompensation och alla förstår att man knappast kan tala om en satsning inom vår verksamhet.

Annons
 

Cecilia Brorsson menade att enligt de beräkningar hon tagit del av kommer budgeten av gå ihop trots ökat antal omsorgstimmar.

Kommunstyrelsens ordförande, Torkild Strandberg, (fp) påpekade att socialdemokraterna på riksplanet inte föreslagit någon utökning av plusjobben i sitt budgetförslag.
– Om man anser plusjobbarna viktiga borde det funnits med i budgetförslaget, påpekade han och oppositionsrådet Niklas Karlsson, (s) kontrade med att den styrande Treklövern satsar på nya byggnader.
– Vi hade satsat på personalen, det är den stora skillnaden.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser