Annons

Vänsterpartiet ger sig in i debatten om drogtest

Nu ger sig Vänsterpartiet in i debatten om drogtester av såväl grundskoleelever som personal vid Landskronas skolor.
Att bara plagiera en modell från en skola i England med helt andra problem än vad vi har här är inte genomtänkt utan syftar enbart till att öka Folkpartiets popularitet. Sedan den borgerliga alliansen tog makten i Landskrona med hjälp av Sverigedemokraterna har kontrollen och övervakningen av Landskronas medborgare ökat. Att drogtesta ungdomar är bara det senaste förslaget, säger Lars Ståhl, vänsterns gruppledare i kommunfullmäktige.

Ray Grönlund, som är vänsterpartiets ersättare i BUN menar på att det är att skjuta över målet.
– De drogundersökningar som är gjorda pekar på att elevernas kontakt med droger minskar i Landskrona och man kan inte heller hävda att det finns ett stort drogmissbrukarproblem på skolorna, säger han.

Annons
 

Vänsterpartiet ifrågasätter också frivilligheten med drogtesterna.
– Om någon väljer att vägra testa sig kommer denna att bli utpekad och misstänkt, och då är det inte särskilt frivilligt längre, menar Ray.

Vänsterpartiet har lämnat in ett särskilt yttrande till BUN där man påpekar att om nu drogbruket sjunker men alkoholen fortsätter att öka, borde man då inte fortsätta med förebyggande arbete när det gäller alkoholens skadeverkningar. Vidare säger Vänsterpartiet i sitt yttrande:
– Att drog/sprit bruk skall bekämpas är en självklar sak för Vänsterpartiet, men detta är ett sätt som vi ej tror på.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser