Annons

Metallbas gästade Landskrona

– Vi kräver bara rättvisa, konstaterade IF Metalls förbundsordförande Stefan Löfven när han i går gästade Landskrona som ett led i Metalls rättvisevecka.
– En enkät som vi gjort bland våra medlemmar visar på ett stort missnöje med regeringens politik och därför kör vi nu den här kampanjen och det kommer mera, lovade Stefan Löfven när han först talade vid ett torgmöte och senare träffade medlemmar på Haldex Traction och Haldex Brake.
– Den förda politiken har bara resulterat i ökade klyftor där de som redan har mycket får mer, poängterade han och noterade att klagomålen var många från ekonomerna när arbetarna för ett lönelyft på dryga tre procent.
Men att direktörernas löner under samma period höjts med 57 procent, det var det ingen i den sittande regeringen som klagade på.

Han tog också upp jämställdheten i sitt anförande och påpekade där att regeringen satsar på män, i synnerhet rika män som får stora skatteavdrag.
– Medan kvinnorna hänvisas till hushållsnära tjänster och vårdnadsbidrag, det är djupt orättvist.

Annons
 

Medlemmar är oroliga inför framtiden och starkt kritiska till regeringens politik. Det visar den undersökning som gjorts bland 5 300 av våra medlemmar. Vi accepterar inte att våra medlemmars villkor försämras, påpekade Jan Svensson, ordförande i avdelningen mellersta Skåne.

Även på det lokala planet fanns synpunkter på den förda politiken. Här handlar det om att personer med försörjningsstöd kan tvingas ut i praktik för att erhålla sitt försörjningsstöd.
Det är lönedumpning, skall man ut och jobba på en arbetsplats så skall man också ha avtalsenliga löner. Det är ett rättvisekrav, påpekade Jonas Esbjörnsson, fackligt politiskt ansvarig i Metalls lokal avdelning och han får medhåll av Stefan Löfven.
– Nu känner jag inte till frågan i detalj, men rent generellt får socialbidragen inte omvandlas till någon form av lön.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser