Annons

Om några år kan en semesteranläggning med populära Lalandia i danska Rødby som förebild vara verklighet i kommunen. Åtminstone om Christer Olsson, en av ägarna till Betongfabriken i Glumslöv, får gehör för sina planer.
– Jag har haft kontakt med finansiärer från såväl Sverige som USA och intresset är stort, förklarar Christer Olsson som nu fått ett positivt förhandsbesked från byggnadsnämnden i samband med uppdateringen av översiktsplanen.
– Det är ett mycket stort projekt och än så länge bara på idéstadiet, men samtidigt väldigt intressant och från nämndens sida ser vi inga hinder för att gå vidare med planeringsarbetet, säger nämndens ordförande Gerd Broberg, (fp) och det beskedet gladde Christer Olsson.
– Nu kan jag ta nya kontakter med möjliga finansiärer och börja rita på anläggningen på allvar, förklarar Christer Olsson som fick sin idé till den nya semesteranläggningen när han förra året plockade ut tre säger tre semesterdagar.
– Och då hinner man inte resa så långt bort för lite avkoppling, dessutom blir det bara dyrare och dyrare att flyga till Mallorca eller Thailand, menar han och tror att en större semesteranläggning under tak med tillhörande semesterstugor skulle sitta perfekt strax utanför Landskrona, norr om motorvägen granne med Gammeleksgården.

– Inom bara tio mils radie finns ett upptagningsområde med tio miljoner människor, så en bättre placering kan jag knappast tänka mig, konstaterar Christer Olsson som för snart tre år sedan startade betongfabriken i Glumslöv tillsammans med Christer Thornqvist.

Annons
 

Redan som 18-åring startade Christer Olsson sitt första företag och det finns traditioner av företagande i familjen, farfar, Sture Olsson, startade tryckeriföretaget Parajett.

Om allt går enligt planerna så kan den stora semesteranläggningen stå klar om si så där två år eftersom det först krävs ett omfattande planarbete.
– Vi börjar med att få översiktsplanen aktuell och här räknar jag med att det finns ett förslag i början av nästa år. Sen väntar detaljplanearbetet och sedvanlig bygglovshandläggning innan det kan bli byggstart, så det tar några år, påpekar Gerd Broberg och samtidigt som byggnadsnämnden sa ja till den planerade semesterbyn gav man också positiva besked om en del andra projekt.

Bland dessa märks förslag till 25 lägenheter i ett gammalt lertag i Ålabodarna med fantastisk utsikt över Öresund eller varför inte seniorbebyggelse i Saxtorpsskogen. Dessa och andra förslag kommer att finns med när den uppdaterade översiktsplanen skall ut på samråd i början av nästa år.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser