Annons

Dagens jultomte: Lennart Andersson

De som följer årets julkalender och dessutom brukar besöka Landskrona Direkt fick se ett bekant ansikte i TV-rutan. Landskronasonen Lennart Andersson var nämligen med i veckans första avsnitt av just julkalendern.

Har du varit med i tidigare avsnitt?
– Detta blev det enda avsnittet i årets Julkalender för mig. Förra julen var det fler.

Annons
 

Har du fått några reflektioner?
– Jag fick ett uppjagat samtal till bilen från barnbarnet Mathilda som hade sett morfar med hund och en annan tant. Sådant kan vara svårt att förklara för en 3½-åring.

Hur lång tid tog det att spela in?
– Min medverkan tog väl 1-2 timmar att spela in.

Något speciellt du kan delge oss från själva inspelningen?
– Det var inte särskilt mycket äkta snö på Ålstensgatan i Bromma vid inspelningen. Jag tror man hade fått låna från någon ishall.

Vad innebär en riktig jul för dig?
– Riktig jul för mig är samvaron med familjen och god, traditionell mat.

Vad önskar du till dig själv i julklapp?
– Jag har slutat önska mig saker i julklapp, men en sak har jag fått de senaste cirka 50 åren och det är ”Sporten idag”. Min mor gav mig den första 1955. Sedan har familjen fortsatt. Jag har samtliga årsböcker. Min TV-kollega Lars-Gunnar Björklund har också alla årgångarna.

Vilken julklapp vill du inte ha?
– En julslips vill jag inte ha, för jag har redan flera stycken, liksom Påskslips och Gåsaslips.

Vi närmar oss ett nytt år. Vilka förhoppningar har du på 2008?
– Av det nya året önskar jag mig fred och ro på jorden, bättre miljö och mindre motsättningar mellan folkgrupper. Dessutom bättre resultat för vissa fotbollslag.

Vilka nyårslöften funderar du på att avge?
– Nyårslöften har jag aldrig avgett.

Avslutningsvis, hur ska du fira din jul?
– Min och vår jul firas i dagarna tre med i stort sett samma deltagare – min familj, alltså barn och barnbarn och några till. Julafton hos vår dotter, som just nu har största golvytan, Juldagen hos vår son eftersom hans fru fyller år då, stackarn, och Annandagen hos oss vid Bällstaåns strand i Sundbyberg med goda revbensspjäll och gott vin.

Lennart Andersson har varit med om mer än de flesta. Därför var han ”veckans profil” här på Landskrona Direkt i våras. Läs den långa intervjun här.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser