Annons

Borgmästaren fyller 60

Söndagen den 9 december fyller ”Borgmästaren”, det vill säga Kommunfullmäktiges ordförande i Landskrona, Lennart Söderberg, 60 år.
Lennart är handelsstudenten från Malmö som efter en påbyggnadsutbildning i marknadsekonomi blev framgångsrik företagare och politiker i Landskrona.
Hans insatser inom förpackningsindustrin började med att han först var anställd i tio år innan han köpte det företag som då hette Landskrona Emballage och idag heter Flexopac.
Att han därefter även gav sig in i restaurangbranschen då han köpte krogen Speakers Corner, mer eller mindre av en slump, gjorde att hans ansikte blev känt i staden.

1988 hade han allt för ofta suttit hemma och tyckt till om politik. Därför tog han beslutet att ytterligare bredda sina vyer. Han blev politiker. Att det blev till höger var kanske inte så konstigt men att partiet blev just moderaterna var, precis som i fallet med Speakers Corner, mest en slump. Han slutade dock med den aktiva politiken 2002 och var inte tillbaka förrän hösten 2006 då han tillträdde som Kommunfullmäktiges ordförande.

Annons
 

Företagsledare eller krögare, politiker eller privatperson. Ingen som känner glädjespridaren Lennart Söderberg är oberörd. Nu fyller han 60 år och är fortfarande på hugget på alla sätt och vis. Speakers Corner har dock dottern Annika och hennes sambo Michael tagit över och från och med nyår så tar sonen Anton över VD-posten på Flexopac. Att den yngre generationen tar över är ingen tillfällighet. Framtiden har de unga i sin hand.
– Vi i vår generation är inte kreatörer, vi är mer förvaltare. Och i ett samhälle behöver vi kreatörer i både politiken och i företagen. Annars kan vi aldrig skapa en ny välfärd. Vi som är äldre kan alltid se till att, via vår erfarenhet, göra något bra av det som kreeras, men vi kan inte slå oss på bröstet och säga att vi är de som står längst fram på barrikaderna och skapar framtiden. Det gör de unga människorna.

Högtidsdagen firas med öppet hus på Speakers Corner i Landskrona den 9 december mellan klockan 12-16.

Mer om Lennart Söderberg kan du läsa i ”Veckans profil”.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser