Annons

Grön jul på museet

Nu är det återigen dags för julstök på Landskrona museum, söndag den 2 december kl 13-17 bjuder museet in till stämning och värme, stök och glädje. I år på temat ”Grön jul”.
– Som traditionen bjuder finns Rönneberga Härads Hembygdsförening här på söndag med sedvanlig brödtombola och bjuder även på små smakprov av grön mat, grönkålsoppa, långkål, grönkålspaj och grönkålssallad. Studieförbundet Vuxenskolan medverkar också och visar och tillverkar vackra julkort, meddelar Carita Hermansson.

På programmet i övrigt återfinns Håkan Ahlmström från miljöförvaltningen som pratar väder – hur ”grön” kan julen komma att bli i framtiden? En liten utställning som berättar om decemberväder för hundra år sedan visas.

Annons
 

Etnologen Marika Jardert berättar om jultraditioner på 1880-talet men pratar även om olika sätt att spå väder med hjälp av tecken i naturen.
Kören Aqvarello sprider julstämning med skönsång i Café Nell Walden från klockan 14.00.

På plats är även Mossagården och Världsbutiken.
Mer på temat grön finns i utställningen med föremål ur museets – ”Grön av avund”.
– Det blir också mycket pyssel för både stora och små barn. Det finns möjlighet att prova på enkel halmslöjd och att tillverka vackra dörrprydnader av grönt material, gran, tall och buxbom, avslutar Carita Hermansson.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

 

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser