Annons

Årets Perikles utsedd på lasarettet

På torsdagseftermiddagen delades ”Årets Perikles” ut på Landskorna lasarett. Priset för det bästa förbättringsprojekt på sjukhuset gick till Lovisa Telborn, legitimerad dietist och Catarina Barth, legitimerad barnsjukhussköterska för deras arbete mot övervikt hos barn.

Tillförordnad sjukhuschef Anne Abrahamsson överlämnade tavla, diplom och blommor samt läste högt ur motiveringen.
Projektet ”Steg för steg – En livsstilsbok för hela familjen” involverar barnet och dennes föräldrar. På ett tydligt sätt kan en livsstilsförändring uppnås genom fokus på kost och motion. Livsstilboken kan med fördel utgöra en förebild för andra sjukdomsgrupper där både barn och vuxna kan ingå.

Annons
 

Lovisa och Catarina arbetar båda på barn- och ungdomsmottagningen och har under ett och ett halvt år arbetat med sitt projekt som alltså utmynnat i en bok.
Det finns mycket material om ämnet men det är också jobbigt material med mycket text. Det behövdes något enklare och interaktivt där barnen är delaktiga, berättar en glad Lovisa Telborn och får medhåll från sin kollega.
– Detta är en bekräftelse som är jättekul. Det är självklart jätteskönt. De vi arbetat nära, vet vad vi gjort och gör, det är kul att alla andra också får ta del av det, förklarar Catarina Barth, med ett leende på läpparna.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

 

UPP

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser