Annons

Adventskonsert i Sofia Albertina

På söndag kl. 16.00 sjunger Landskrona Vokalensemble i sin traditionella julkonsert på 1:a Advent i Sofia Albertina kyrka.

Ensemblen som består av nio välsjungande vokalissor kommer att framföra ett knippe julsånger. Publiken kommer att få höra både gamla kända örhängen som ”Dotter Sion” och ”We wish you a merry Christmas”, men även litet annorlunda sånger. Bland annat kommer Vokalensemblen att sjunga två Cristmas carols av den engelske tonsättaren Benjamin Britten.
– Körsången blir tyngdpunkten i konserten men det blir även instrumentalmusik.En av medlemmarna i vokalensemblen, Jenny Bergh är duktig på att spela fiol, meddelar Bengts Sydmark som kommer att ackompanjerar på kyrkans fina cembalo.

Annons
 

Prästen Eva Björnberg medverkar i konserten med en adventsbetraktelse och alla i kyrkan får sjunga med i den kända sången: ”Hosianna Davids Son”. Från klockan 15.40 kommer Bengt Sydmark att spela på klockspelet i Norra tornet.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

 

UPP

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser