Annons

Hovrätten fastställde dom för sexuellt övergrep mot barn

Hovrätten fastställer domen på fyra månaders fängelse för sexuellt övergrep mot barn och sexuellt ofredande för en 41-årig man som förgrep sig på en 11-årig flicka.

Mannen var sambo med målsägarens mormor och målsäganden kom ibland och hälsade på och sov över hos mormodern och 41-åringen och alla tre låg då i samma säng. Flickan berättade för sin mor och mormor om händelserna, bland annat att 41-åringen smekt henne på ryggen, pillat henne i gumpen och fört in sina fingrar i hennes mun, varvid hon bitit mannen.

Annons
 

Tingsrätten skrev i domen att när det gäller straffvärdet skall hänsyn tags till att målsäganden var 10-11 år och att 41-åringen sedan målsägande var 4-5 år varit en del av de vuxna som stått henne nära och bestämde påföljden till fyra månaders fängelse.

Mannen ska också betala ett skadestånd på 40 000 kronor till flickan. En dom som hovrätten fastställt.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

 

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser