Annons

LS simmade fort i Lund

Landskrona Simsällskap gästade Lund i helgen. Tävlingen ligger i slutet på säsongen och därför fick många fina resultat se dagens ljus.
Johan Norén, som för övrigt deltog på SM i Jönköping tidigare i veckan, är tryggheten själv. Johan vann sina grenar 100 och 200 fjäril på bra tider dock utan att slå några personliga rekord. Dessutom knep han guld på 100 medley och silver på 200 fritt, säger John Gartsjö, tränare i LS.

13-åriga Lisa Rigby har utvecklats bra i höst och persade på det mesta hon ställde upp i. Hon tog totalt tre medaljer trots hård konkurrens med ett år äldre tjejer.
Det blev silver på specialdistanserna och nya pers på 100 rygg med 1.11.96 och 200 rygg på 2.36.41. Tredje medaljen kom på 200 fjäril där Lisa simmade ett väl disponerat lopp med krafter kvar för en spurt och 2.39.69, säger John Gartsjö.

Annons
 

15-åriga Sofie Åkerberg är en annan duktig ryggsimmare. Hon kapade sina pers rejält både på 100 och 200 rygg. Medalj på 200 och väl genomförda lopp.
– Sofie simmade med stort mod och själförtroende, poängterar Johan Gartsjö som även fick se Anna Phil ,-89, ta silver på 100 rygg.

15-åriga Lovisa Klarén är LS ryggsimsdrottning men simmade andra grenar i helgen då hon laddar för säsongensfinal, U-SM i Göteborg. 200 medley simmades på 2.34.86 och en silverpeng. Sophie Stoltenborg. 14, simmade stark och jämnt och plockade medalj på 200 fritt. Linus Lindén, även han 14, gav sig på den imponerande sträckan 200 fjäril trots inte helt optimala förberedelser. Linus chockade med att slå nytt personligt rekord med hela 10 sekunder och seger. Linn Hultgren kämpade sig till ett brons på 100 fjäril och Simon Stoltenborg drämde till i sin sista gren på 200 rygg med nytt persoch en 2:a plats.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

 

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser