Annons

Effektivt släckningsarbete höll skador nere

Strax innan klockan 21 på måndagskvällen hade räddningstjänsten kontroll på storbranden på Koppargården och bara en dryg halvtimme senare hade man släckt den stora eldsvådan som startade vid 18-tiden tidigare på kvällen.
– Det är frukten av ett mycket bra släckningsarbete, sade räddningsledare André Bengtsson då han kom tillbaka till brandstationen vid 23.30-tiden.
– Brandmännen har gjort ett fantastiskt arbete och med tanke på de yttre omständigheterna så är jag mycket glad just nu.

Det effektiva arbetet gjorde att stora ekonomiska värden klarade sig.
– Vi kan konstatera att vinden är helt utbränd. Där finns inget kvar. Faktum är dock att endast tre lägenheter är helt utbrända och sex eller sju är vattenskadade. Även några balkonger är skadade men lägenheterna till dessa har klarat sig bra, säger André Bengtsson.

Annons
 

Vid en första översyn tror man på räddningstjänsten att branden startade på vinden men en undersökning får visa om så var fallet.
– Det kommer att bli svårt. Har den börjat på vinden så är det nog kört. Det finns inte ett spår kvar, säger räddningsledaren.

Avslutningsvis konstaterar André Bengtsson glatt att många kan återvända till lägenheterna omgående.
– De flesta hade fixat boende genom kommunen eller på annat håll men vi bedömde att alla på våningsplan ett till fem kunde flytta tillbaka redan natten mot måndagen. Även en del lägenheter på sjätte våning har klarat sig helt utan skador och det känns skönt att konstatera när man vet hur det såg ut på platsen tidigare på kvällen då lågorna stod som högst, avslutar räddningsledare André Bengtsson.

Läs mer om branden och se bilder nedan.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser