Annons

Drabbade får flytta in i brandhärjat hus

Klockan 09.00 på tisdagsmorgonen fick de boende, i den under natten brandhärjade fastigheten på Koppargården, den första informationen om vad som hänt och vad som händer härnäst. Exakt vilka som får flytta in redan på tisdagen fick dock ingen besked på under morgonen. Besked om detta kommer senare under dagen då räddningstjänsten och representanter från försäkringsbolag och fastighetsägare besiktigat lägenheterna.

En som hoppas på att få flytta in är Wafa Abdul-Fattah som bor på första våningen i b-trappan.
– Jag bor där inne tillsammans med min familj, säger hon och pekar mot sin lägenhet.
– Jag låg och sov på soffan när min son väckte mig. Direkt efter bultade det på dörren och vi tog oss ut. Jag meddelade att det fanns en döv familj längst upp men de var som tur var inte hemma, sade den drabbade hyresgästen på förmiddagen.

Annons
 

Wafa Abdul-Fattah sov med sin familj hos sin mamma några hus bort och de flesta hade lyckats fixa boende själv. Några bodde dock på Hotel Öresund.
– Vi har sett till att 18 personer bodde i 10 rum på hotellet under natten. Nu får vi se hur många som kan flytta tillbaka. Därefter ska vi försöka att tillsammans med Markarydsbostäder och andra hyresvärdar att fixa boende för de som står utan lägenhet, säger Johanna Nilsson på Vuxenförvaltningen.

Under natten har fastigheten bevakats av polis.
– Det gör vi av två anledningar. En är att det finns mycket av värde i fastigheten och en annan är att det just nu föreligger en viss rasrisk. Därför har en handfull poliser varit här under natten, säger en av poliserna på platsen.

Läs tidigare artiklar om branden här.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser