Annons

Asmundtorps 14-åringar vann Svalövs Cupen

Det blev en riktig nagelbitare när 14-åringarna gjorde upp i årets Svalövscup. Med endast åtta sekunder kvar av ordinarie speltid skickade Asmundtorps Philip Olsson in segermålet.
Asmundtorp vann sin semifinal med klara 5-1 mot Kullavägen, trots att Kullavägen tagit en tidig ledning.
Skromberga besegrade Teckomatorp i en jämn semi som kunde slutat hur som helst.
När lagen ställdes mot varandra i finalen var nerverna utanpå tröjan.
– Vi fick en riktigt dålig start på finalen, det märktes att vi var nervösa, säger AIF-målvakten Marc Olsson.

Det dröjde nästan halvvägs in i matchen innan första målet kom och då var det Skromberga som gjorde det. Asmundtorp var nere för räkning men inom loppet av fyrtio sekunder var vändningen ett faktum. Först gjorde Ludvig Odeholm 1-1 och sen gav Simon ”Simme” Olsson AIF ledningen.

Annons
 

Ledningen höll dock inte särskilt länge, när Skromberga kvitterade till 2-2 var det två och en halv minut kvar på matchuret. Två minuter och 22 sekunder senare kom läget för Philip Olsson.
– Jag hade ingen aning om hur mycket tid det var kvar. Kan inte påstå att jag siktade heller, jag bara drog till och hoppades på det bästa och det blev ju bra. Riktigt skönt att få avgöra, sa en jublande glad matchhjälte.

Asmundtorps stora hjälte nummer två var målvakten Marc Olsson. Marc radade upp riktigt förstklassiga räddningar under hela turneringen och i finalen var han näst intill omutlig. Det var något av målvakternas kamp i finalen för även Skrombergas sista utpost, Filip Paulsson, var riktigt duktig.
Jag är nöjd med min egen insats men jag vill inte påstå att jag överglänste Skrombergas målvakt. Vi hade turen på vår sida i slutet, det var det som avgjorde, säger Marc Olsson ödmjukt.
Ingen protesterade när den unge målvakten sedan utsågs till turneringens bäste spelare.

Andra segern
Marc är ny i laget och var inte med ifjor när laget tog hem Svalövscupen för första gången. Det var däremot lagkapten Simon Olsson.
Känns riktigt skönt att vi kunde vinna ytterliggare ett år till, säger Simon och ser till att även lagledarna Kent Olsson och Rikard Blomberg får kyssa den blänkande pokalen.
Kent och Rikard var av förståeliga skäl stolta över sina mannar.
Vi har en riktigt bra årskull här, truppen är bred och stark. Killarna gör en jätteinsats i finalen och i hela turneringen, avslutar Kent Olsson.


© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser