Annons

Nya medaljer till Landskrona Asiatiska Förening

Landskrona Asiatiska Förening ställde upp med fyra fighters i Novembercupen i Skövde. Facit blev återigen väldigt bra för klubben. Ett guld, två silver och ett brons bärgades med hem till Landskrona i tävlingen som samlat utövare från hela Sverige.

Edwin Pettersson, – 63 kg, var direktkvalificerad till semifinal och mötte där en fighter från Ängelholm. Edwin var omotiverad och verkade inte ha kul under matchen, och hans vanliga stil glimmade bara till under korta stunder under matchen, vilket ledde till en förlust. Trots besvikelsen på den egna prestationen lyckades Edwin ladda om till matchen om tredjepris, där han mötte en fighter från Jönköping. Med större motivation och glädje lyckades Edwin kämpa till sig ett brons, som mest överraskade honom själv.

Annons
 

Marcus Johansson, gick i viktklassen + 94 kg, och vann sin första match genom att hans motståndare lämnat W-O. I sin andra match och viktklassfinalen mötte Marcus en fighter från hemmaklubben Skövde. Marcus gjorde en stabil insats, men lyckades inte riktigt komma in på sin motståndare som tilläts ta för mycket plats i ringen. En förlust för Marcus, men en silvermedalj till samlingen.

Katarina Pettersson, – 50 kg, mötte i sin första match en fighter från Olofström. Trots att Katarina stundtals tappade fokus i matchen lyckades hon hålla högt tempo i matchen, rörde sig bra och jobbade på under matchen, vann och fick revansch för senaste mötet. Därefter väntade en fighter från Ängelholm. En väldigt jämn match där Katarina rörde sig bra, hade bättre fokus och satte ett par snygga höga sparkar mot medtävlarens huvud. Tyvärr tog motståndaren hem segern i denna match, men Katarina tog hem ett välförtjänt silver.

Tony Berglund gick i – 79 kg och mötte i sin första match en fighter från Jönköping. Efter en lugn första rond kom Tony igång i andra ronden och lyckades bryta sin motståndares attacker och tog hem segern. I finalen mötte Tony ytterligare en fighter från Jönköping i en jämn match. Tony tog dock överhanden med sin fina boxning och satte under hela matchen stor press mot sin motståndare. Tony vann finalen och fick med sig guldet hem.

Om föreningen:
Landskrona Asiatiska Förening är en kampsportsförening med kickboxning på programmet. Föreningen har funnits i Landskrona sedan 1989 och har haft många tävlingsframgångar med bland annat flera medaljer vid VM och SM i kickboxning samt SM, EM och VM i wushu (kungfu).

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser