Annons

Slarv med diarieföringen på Teknik- och stadsbyggnadsförvaltningen stoppade byggandet av två villor i Annelöv.
– Så får det absolut inte gå till och vi måste se över våra rutiner så att det här inte inträffar igen, förklarade byggnadsnämndens ordförande, Gerd Bernström, (fp), efter det att nämnden beviljat ett nytt bygglov och hävt byggstoppet.

Det hela började för ett drygt år sedan med att byggnadsnämnden lämnade ett positivt förhandsbesked till villabebyggelsen.
I februari i år hörde en granne av sig och påtalade att nämnden inte hört grannarna innan förhandsbeskedet lämnades. Nämnden lämnade då ett nytt positivt förhandsbesked, något som grannen överklagade.
– Tyvärr hamnade överklagandet i en annan akt som gällde en grannfastighet, förklarade stadsarkitekt Annika Cronsioe och kallade det hela för fruktansvärt olyckligt.

Annons
 

En felaktiga diarieföringen innebar att grannens överklagande aldrig skickades in till länsstyrelsen, så när bygget påbörjades reagerade han och då upptäcktes också felet. Överklagandet skickades in till länsstyrelsen tillsammans med en förklaring och stadsbyggnadskontoret upplyste byggherren att han fortsatte byggandet på egen risk.

I förra veckan biföll länsstyrelsen överklagandet och för en vecka sedan stoppade byggnadsnämnden bygget.
– Nu har vi fattat beslut om ett nytt bygglov och då kan byggherren fortsätta bygga på egen risk, betonade Gerd Bernström och förvaltningen har haft kontakt med länsstyrelsen som lovat att snabbehandla ärendet.

Nu hoppas Gerd Bernström att förvaltningen skall slippa ett eventuellt skadeståndskrav när frågan lösts.
– Det är min förhoppning, men man kan aldrig veta vad som händer om överklagandet skulle vinna gehör hos länsstyrelsen.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser