Annons

Kenneth ser till att landslaget trivs

Sen fotbolls-VM förra sommaren fungerar Kenneth Håkansson som överledare för det svenska landslaget.
– Det är något av ett hedersuppdrag som både är smickrande och stimulerande, säger Kenneth Håkansson när han mellanlandar i Landskrona på väg mellan två landskamper.
– Just nu är det en hektisk tid men förhoppningsvis kan vi kröna det med en bra fest i kväll.

Så det blir seger mot Lettland?
Utan att ta ut segern i förskott, för det blir en tuff nöt att knäcka det ska vi vara medvetna om, så ska det mycket till för att vi inte tar oss till EM-slutspel.

Annons
 

Kenneth Håkansson är förbundets förlängda arm in i landslagstruppen där han ser till så att allt bredvid fotbollen flyter på som det ska.
-Jag har ett övergripande ansvar för det som händer bredvid plan.

Då hade du det tufft när Zlatan, Chippen och Mellberg var ute lite sent?
– Jag var med i diskussionerna och med facit i hand kan man säga att det ledde till att vi nu har en mycket fin stämning i truppen vid alla samlingar.

Vem är då truppens stämningsupplättare?
– Marcus Allbäck är en fantastisk fin kille som alltid sprider god stämning runt sig. Sen har det också varit härligt att följa Zlatans utveckling bredvid plan. Nu vill han vara med på presskonferenserna och han sprider verkligen glädje omkring sig. Det är sannerligen ett bra gäng även vid sidan av plan, poängterar Kenneth Håkansson.

Jobbet innebär också en del representation på högsta nivå, såväl med FIFA och UEFA. Dessutom tar han med sig den sportsliga ledningens önskemål och synpunkter till förbundsstyrelsen om så fordras.

Vad står på programmet härnäst?
– Nästa års landslagsturné går till Centralamerika och USA. Det blir säkerligen en bra uppladdning på ett nytt spännande landslagsår, avslutar Kenneth Håkansson.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser