Annons

Fullmäktige testade elektroniskt voteringssystem

Snart är tidskrävande voteringar i fullmäktige ett minne blott. Det blir av allt att döma resultatet efter den lyckade testen av ett elektroniskt voteringssystem som provades vid senaste mötet.
– Det fungerade perfekt och min ambition är att vi nu fattar ett snabbt beslut om upphandling och har systemet på plats redan i till mötet i december, förklarade fullmäktiges ordförande Lennart Söderberg (m) efter den lyckade testen av den trådlösa voteringsanläggningen som ledamöterna enkelt skötte via en personlig fjärrkontroll.

På plats fanns också Anders Nilsson, representant för leverantören Eltec, som monterat upp testanläggningen, en trådlös anläggning baserad på en tvåvägs radiokommunikation.
– Intresset för den här typen av anläggningar är stort och vi har levererat till 25, 26 kommuner så här långt, berättade han och konstaterade att en av fördelarna med den trådlösa anläggningen är att man kan flytta den till olika lokaler och användas vid exempelvis stämmor eller som mentometer.

Annons
 

Vid gårdagens testomröstning avslöjades också lite av den politiska blockbildningen i fullmäktige, påpassligt uppmärksammat av Lars Wallstén, (s). Det var när ledamöterna skulle rösta på ett förslag från den styrande treklövern mot ett förslag från socialdemokraterna.
Reflexmässigt röstade Sverigedemokraterna även här med den styrande treklövern, medan Lars Wallstén tryckte på knappen som innebar att han avstod.
– Det gjorde jag för att testa systemet, jag hade en liten aning om att sverigedemokraterna skulle följa ryggmärgsreflexen och så blev det också, konstaterade han med ett leende och glad var också Lennart Söderberg som konstaterade att anläggningen höll måttet och att voteringarna nu bara tog några minuter mot tidigare omkring en kvart.
– Med det här systemet spar vi in mycket tid och det är min förhoppning att upphandlingen kommer i gång snabbt, avslutade han och bedömer kostanden till några hundra tusen kronor.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser