Annons

Kompetensforum en träffpunkt för arbetssökande

Till våren slår ”Kompetensforum” upp portarna i Selma Lagerlöf-huset på Kungsgatan. Det är Vuxenförvaltningen som startar ett arbets- och utvecklingscenter som skall bli en träffpunkt för arbetssökande.
– Vi kommer att samla olika resurser under ett och samma tak, förklarar verksamhetschef Annette Lindberg-Mohlin vid Komvux som kommer att ansvara för den nya verksamheten.
I lokalerna kommer det att finnas en studieverkstad dit elever med frågor och problem kan söka sig för att få hjälp och råd.
– Där kommer att finnas lärare tillgängliga, lovar Annette Lindberg-Mohlin och tillägger att där även skall finnas en språkverkstad.
– Sen kommer vi att flytta dit jobbsökverksamheten och vi hoppas kunna samarbete med Arbetsförmedlingen, avslutar hon och Vuxennämndens ordförande Mattias Adolfsson, (fp), räknar med att även personer som redan har jobb söker sig till Kompetensforum.
– Det kan vara för råd och tips för den som funderar på att byta jobb eller yrkesinriktning.

Runt om i Sverige finns sedan tidigare förebilder, i Helsingborg är det Kunskapshuset erbjuder allt från handledarstöd i olika ämnen dessutom får de som läser på distans extra hjälp av handledare inom respektive ämne. Helsingborg har även en verksamhet för ungdomar i åldern 16-24 år, Navigatorcentrum dit ungdomarna kan gå med sina frågor och få hjälp och råd på plats.
– Poängen med Kompetensforum är att man inte ska behöva vandra runt mellan olika myndigheter och förvaltningar med sina frågor, utan få hjälp på platsen, avslutar Mattias Adolfsson och verksamheten väntas komma i gång den 1 februari nästa år.
Omorganisationen av Komvux börjar också bli klar och upphandlingen av vissa gymnasieämnen är nu i det närmaste klar.
– Vi fick in sex anbud på olika utbildningar och har valt ut Liber Hermods när det gäller allmänna gymnasieämnen och Folkuniversitetet på yrkeslinjerna, förklarar Annette Lindberg-Mohlin och lovar samtidigt att alla som söker och uppfyller kriterierna också skall få en utbildningsplats.
– Så kommer det att bli, förklarar hon och tillägger att man efter en tids problem också kommit tillrätta med kön till sfi, svenska för invandrare.
– Sedan i höstas klarar vi tre månaders regeln och de som har rätt till utbildning i svenska får den också, berättar Annette Lindberg-Mohlin och situationen har lösts genom att lärare på gymnasiedelen flyttats över till sfi.

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser