Annons

BoIS uppmärksammades på Fotbollsgalan

Vid gårdagens Fotbollsgala i Stockholm fick Landskrona BoIS motta Svenska Spels samhällspris 2007. Samhällspriset syftar till att ge uppmärksamhet till något positivt som i första hand sker utanför fotbollsplanen, men som inte är mindre viktigt för det.
I år premieras Landskrona BoIS som med sitt samhällsprojekt ”BoIS i Centrum” har skapat en integrationsmodell som har blivit föredöme i svensk fotboll.

Projektet får medel från Svenska Spels samhällsprojekt inom svensk elitfotboll. Totalt delas det ut 500.000 kr per år till genomarbetade projekt.
– BoIS projekt var det vi valde ut att presentera på Fotbollsgalan, då vi anser att klubben gör ett fantastiskt arbete i frågan, säger Johan Tisell på Svenska Spels informationsavdelning.

Annons
 

Det är fjärde året i rad som klubben tilldelas priset.
BoIS i Centrum är nu inne på sitt femte verksamhetsår och engagemanget är minst detsamma som dag ett.
Det är väl rent av så att vi upplever en nytändning i år. Vi har betydligt fler flickor inskrivna än tidigare De är dessutom flitiga och kommer och tränare med oss tre gånger i veckan, säger Benny Berggren en av ledarna för projektet.

– Det är mycket hedrande att få ett pris av denna kalibern, säger sportchef Mats Aronsson som ingick i den delegation från klubben som var på plats på Fotbollsgalan.

– Dessutom är det ett bevis på det otroliga arbete man lägger ner på BoIS i Centrum. All heder åt ledarna där, poängterar Mats Aronsson.

Trots att termometern börjar krypa ruskigt nära nollstrecket hindrar det inte pojkarna och flickorna från att gå till BoIS i Centrum och spela fotboll utomhus.
– Under vår turnering i oktober hade vi sammanlagt 90 deltagare under två dagar. 30 av dessa var tjejer. Nu ska vi spela en ny turnering nästa torsdag och fredag och intresset är fortsatt stort, säger Benny Berggren som även planerar för årets julavslutning.
– Det brukar vara mycket uppskattat av deltagare och föräldrar. Då brukar ett par av a-lagspelarna komma ner och delta. Vi hoppas på något liknande i år.

Läs också:
Även BoIS ungdomssatsningen prisades

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser