Annons

Torkild ilsken över vågen av inbrott

Jag tar bestämt avstånd från den avskyvärda brottlighet som på senaste tiden drabbat centrala Landskrona, säger kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg med tanke på att klädesaffären Marc i fredags drabbats av sitt andra omfattande inbrott. Detta är de senaste i raden av inbrott som drabbat butiker i centrala Landskrona.

– Bakom varje brott döljer sig ett brottsoffer, som drabbas både ekonomiskt och personligt. Jag känner en stark ilska inför de individer som systematiskt kränker andra invånare i vår stad.

Annons
 

Landskronas centrum är inne i en tydlig vändning, med ett stort antal nya butiker som flyttat in. De senaste dagarnas händelser är därför extra olyckliga. Dessa inbrott får inte tillåtas hota denna goda utveckling. Detta sätter ett tydligt fokus på att samarbetet kring trygghets- och säkerhetsfrågor mellan fastighetsägare, handlare och kommun måste förstärkas ytterligare och att kravet på fler och synligare poliser med lokal förankring kvarstår. Jag kommer att vid näste möte i Citysamverkan initiera frågan om gemensamma bevakningsinsatser i mellan dessa tre aktörer.

Redan på idag träffas polis och kommun för att diskutera hur man gemensamt kan möta den uppkomna situationen.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser