Annons

Övertygande lyft

Lyftare från Landskrona Atletklubb övertygade när den sista allsvenska omgången i helgen avgjordes i Malmö. På plats var de skånska klubbarna, Malmö Ak, Klippans KK, Landskrona Ak och Trelleborgs ABK.

Utom tävlan hade LAK två debuterande tjejer.
– Anna Helgesson och Sofie Westerlund gjorde sin första tävling mycket övertygande. Anna klarade 25 kg i ryck och 35 kg i stöt och Sofie klarade 20 kg i ryck och 30 kg i stöt, berättar klubbens ordförande Patrik Helgesson som dessutom kunde glädja sig åt ett nytt lagrekord och nya klubbrekord.

Annons
 

Landskrona AK slog nämligen nytt lagrekord för andra gången i rad. Det nya lagrekordet lyder på 1462 poäng. Även veteranerna lyckades slå nytt lagrekord och även passera 800 poängs-gränsen. De fick ihop 801 poäng.

Phong Pham hade verkligen hittat formen till helgens tävlig och satte ett nytt klubbrekord i 77 kilosklassen med 95 kg i ryck, 125 kg i stöt och 220 kg sammanlagt. Marcus Ahl ville inte vara sämre och tog även han nytt klubbrekord med 141 kg i stöt och 242 kg sammanlagt i 105 kilosklassen.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser