Annons

Nycirkus på schemat

Sedan 2004 har Cirkus Cirkör gästspelat med ett antal föreställningar och arbetat med cirkusträning för barn och unga i Landskrona. Samarbetet fördjupades under 2007 då projektet Cirkus Cirkör c/o Landskrona inleddes. Ett antal Cirkör-artister har bosatt sig i kommunen för att arbeta fördjupat konstnärligt och pedagogiskt med stadens ungdomar. Projektet innehåller bl.a. cirkuskurser för elever och lärare i skolan.

Under våren har föreställningarna OLIKA med Gry Lambertsen och Anna Lagerkvist och MANNEN I BALLONGEN med Jan Unestam spelats i skolorna och på Landskrona Teater.

Annons
 

Under några veckor i november och december återkommer Jan Unestam till Landskrona för att spela en delvis omgjord föreställning av MANNEN I BALLONGEN. Med komiskt tilltal och allvarlig underton porträtterar han den säregne ballongmannen och hans möte med invånarna i den lilla staden. Ett visuellt och gripande äventyr med absurd komik blandat med nycirkus, film och magi, ett myller av karaktärer och oväntade situationer. Föreställningen kommer att spelas på Landskrona Teater både för skolor och offentlig publik. Offentliga föreställningar äger rum kl 19.30 följande datum: 28/11, 29/11, 4/12 och 5/12.

Cirkus Cirkör driver också en treårig cirkuslinje, tillsammans med ST Botvids Gymnasium och nu kan även en cirkusskola bli aktuell i Landskrona.
– Det finns långt gångna planer på det, säger Håkan Persson, teaterkonsulent på Fritid & Kulturförvaltningen i Landskrona.
– Först kommer det dock att arrangeras cirkusklasser i grundskolan med speciallektioner i regi av Kulturskolan och Cirkus Cirkör. Om några år är vi sedan så långt gångna att vi kan starta ett estetiskt program i nycirkus på gymnasienivå, säger Håkan Persson.

– Det är dock viktigt att framföra att vi kommer att starta den nya estetiska nycirkusprogrammet i samarbete med någon av kommunens grundskolor, förtydligar Björn Larsson, rektor på Kulturskolan och fortsätter.
Idag har vi estetklasser med inriktning på dans, teater, musik och film i samarbete med Dammhagskolan. Vi ser dock gärna att andra skolor också får estetklasser och förutom en klass med inriktning på nycirkus så finns planer på en bildklass i framtiden, avslutar Björn Larsson.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser