Annons

Traditionsenlig julmarknad först ut

På lördag håller anrika Landskrona Syförening av år 1872 sin årliga julmarknad på Församlingshemmet. Med start kl 10 blir det två intensiva timmar med lotteriförsäljning där vinsterna bland annat utgörs av julhandarbeten och matkorgar. Man kan också gissa dockans namn, inhandla hemlagat och hembakat av olika slag eller avnjuta som förtäring vid kaffeserveringen. Högsta vinsten i det stora lotteriet är en handquiltad pläd. Föreningen, som är en av landets äldsta och där Selma Lagerlöf var medlem under sina Lanskronaår, är nu är inne på sitt 135:e verksamhetsår. 72:orna hoppas att många som har vägarna förbi tar tillfället i akt göra ett besök. Överskottet från försäljningen används bl a till en julfest och en bussutflykt för äldre och ensamma i Landskrona.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

Annons
 

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser