Annons

Lärorikt med ny trygghetsvandring På tisdagskvällen var representanter från Landskrona kommun, närpolisen, Landskronahem, Lindströms fastigheter samt sju boende i närområdet. Foto: Dragan Kostic, Landskrona kommun

I tisdagskväll genomfördes den andra trygghetsvandringen i Landskrona. Med på vandringen var representanter från Landskrona kommun, närpolisen, Landskronahem, Lindströms fastigheter samt sju boende i närområdet.
– Under vår första trygghetsvandring som genomfördes i september framkom många goda tankar och idéer. Flera av dessa håller nu på att förverkligas. Då denna vandring genomfördes då det fortfarande var ljust ute bestämde vi oss för gå ut ytterligare en gång. Denna gång när mörkret fallit för att kunna studera belysningen i området, säger Annika Wågsäter från brottsförebyggande rådet och fortsätter.
– Att faktiskt gå runt i området när det är mörkt är mycket lärorikt. Vi fann platser där belysningen var bra, men hade även diskussioner om hur belysningen kunde förändras för att öka tryggheten. Ett bra exempel är Teaterparken där ny belysning satts upp. Särskilt positivt upplevdes belysningen av träd inne i parken. Det gav ett spännande och inbjudande sken.

Med på trygghetsvandringen var även Jan Nilsson, projektsamordnare för centrum & österlyftet.
– Ett av de saker centrum & österlyftet kommer att engagera sig i är att få mer liv och ljus i Dammhagsparken, som av många uppfattas som mörk och dyster, säger Jan Nilsson.

Annons
 

Diskussionerna håller nu på att sammanställas och kommer att läggas ut på kommunens hemsida. Där kan alla i Landskrona sedan följa arbetet med att förändra området utifrån de diskussioner som förts under vandringarna.

Mer information finner du på www.landskrona.se (sök: trygghetsvandringar)

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser