Annons

Atelje Bern rånad på smycken Fortfarande vid 21-tiden var personalen kvar i butiken för att städa upp efter rånarnas framfart.

Vid 17.15 tiden på onsdagskvällen rusade en maskerad man in på Berns Guldsmedsbutik på Norra Långatan. Mannen slog sönder montrar och tömde fyra brickor med ringar i en påse. Samtidigt hotade han de två ur personalen som befann sig i butiken.
Mannen var dock inte ensam. På vakt vid entrén befann sig ytterligare en person.

De båda männen tog sin tillflykt, först till fots in på Norra Kyrkogränd där de ställt en moped. Med denna försvann de sedan i riktning mot museet.
Polisen följde en del spår och kunde vid vallgraven i höjd med Slottscafét hitta en påse med kläder samt en del smycken i ett buskage.

Annons
 

Nu söker polisen personer som eventuellt har sett något.
– Vi skulle vilja komma i kontakt med eventuella vittnen, både vid guldsmedsaffären och vid Slottscaféet, säger Charly Nilsson på Helsingborgspolisens informationsavdelning.
– Mannen som var inne i butiken uppskattas ha varit cirka 170 cm lång och klädd i en mörk huvtröja. Något signalement på den andra personen har vi inte i nuläget. Vi vet inte heller vilken typ av moped de använt sig av.

Polisen vet inte heller i nuläget exakt hur mycket smycken som rånarna fick med sig och därför är värdet av det stulna okänt.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser