Annons

Lejonet felfokuserade

I två och en halv period spelade Lejonet riktigt jämt och bra mot serieledarna Limhamn. Inför 203 betalande åskådare bjöd Lejonet igår på stundtals riktigt bra hockey i Karlslundshallen. I den femte matchminuten lyckades hemmalaget rent av göra två mål. Dock kunde gästerna i Limhamn reducera, kvittera och gå upp i ledning innan hesafredrik förkunnade periodpaus.
– Limhamn är farliga i sina spelvändningar, konstaterar Torbjörn Torpling i Lejonet.

Debutanten för dagen, tillika rutinerade nyförvärvet Kristoffer Starck skjuter in 3-3 via en skridsko halvvägs in i andra perioden och matchen står och väger. I Lejonetmålet är Ted Mihalek svår att överlista och det ska dröja till mitten av sista perioden innan domaren för dagen ska svara för ett matchavgörande ingripande. I vad som från läktarhåll ser ut som att store Magnus Hermansson råkar åka ihop med en Limhamnspelare gör domaren bedömningen att Magnus gör en regelvidrig bentackling och pekar mot utvisningsbåset.
Limhamn gasar för fullt och med 30 sekunder kvar av utvisningen orkar Lejonet inte stå emot utan gästerna kan åter gå upp i ledningen. Hemmaspelarna tappar humöret och riktar allt sitt fokus mot domaren. Lejonetspelarna lyckas nu från båset dra på sig ett matchstraff plus en 10 minutersutvisning för ett par mindre väl valda ord till domaren.
Här känns det som att det skulle vara kört för hemmalaget men Limhamn klantar sig rejält och istället för spel fyra mot fem i fem minuter lyckas gästerna dra på sig utvisningar i parti och minut. Med en och en halvminut kvar av matchen bjuds Lejonet på en kvitteringschans då gästerna åter bjuder på ett powerplay. Denna gången slarvas det i båset och med en gubbe för mycket på isen åker Lejonet på ett lagstraff och så var man åter fyra mot fyra. Limhamn kan sedan avgöra i tom kasse efter att Lejonet förlorat en teckning 20 sekunder från slutet och med en uppställning på isen som kan ifrågasättas.
En bra hockeymatch som kunde slutat med att man hade delat på poängen men Lejonet sumpar chansen när man inte kan spela disciplinerat under 60 minuter, avslutar Torbjörn Torpling.

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser