Annons

Linus Malmqvist åter i BoIS Linus Malmqvist och Mats Aronsson tog emot pressen på fredagen och berättade att försvararen spelar i BoIS de kommande tre åren.

På torsdagen gjorde BoIS klart med sitt första nyförvärv inför nästa säsong. Det är Linus Malmqvist som är tillbaka i den randiga tröjan efter tre framgångsrika år i Trelleborgs FF.
– Det gick jättebra i TFF. Det började tufft eftersom jag var skadad när jag kom till klubben men jag bet ihop. Följden blev att jag spelade hela förra säsongen och 22 matcher i år, sade Linus Malmqvist på fredagens presskonferens.

Linus gör sitt första träningspass efter nyår. Anledningen är att han har kontrakt med Trelleborg året ut. Det är dock inget som stör Malmqvist.
– Nejdå, jag kommer att hålla mig i trim. Jag kommer också att passa på att göra en tenta som har hängt efter sedan länge. Jag har ett år kvar på mina studier och jag ska väl försöka beta av lite.

Annons
 

Då Linus lämnade BoIS för TFF så tog han steget från en allsvensk klubb till en som tillhörde de nedre regionerna i Superettan. Och nu gör han samma sak.
– Alla vill ju spela i Allsvenskan så det kan ju tyckas märkligt att jag nu skriver på för BoIS. Laget har dock en speciell vision som jag tror att jag kan vara med att påverka och jag har stora förväntningar på framtiden, både för mig själv och för laget.

På frågan om det finns några större skillnader på BoIS och TFF svarar Linus snabbt.
– Trelleborg spelar ett mer utpräglat försvarsspel. De försöker vinna sina matcher, framför allt genom att försvara sig bra. BoIS försöker i ställer vinna sina matcher genom att spela en offensiv och anfallsglad fotboll.

Detta kan ju tyckas en aning motsägelsefullt då det kommer från en försvarsspelare.
– Nej, det är inga bekymmer. Jag är mycket trygg i mitt positionsspel bakåt men nu hoppas jag även kunna utveckla mitt offensiva spel och därmed bli en mer komplett fotbollsspelare.

Att Linus är glad över att vara tillbaka i det randiga lägret råder det ingen tvekan om.
– Jag och min flickvän trivs jättebra Lanskrona och har bott kvar här hela tiden. Det ska bli skönt att slippa pendla 16 mil varje gång man ska träna.

Även BoIS är glada att Linus till slut valde BoIS.
– Linus har oerhört bra ledaregenskaper som vi kommer att ha stor nytta av. Dessutom är det inte fel att få hit en spelare som har sitt hjärta i klubben, säger BoIS sportchef Mats Aronsson om värvningen.

Linus kontrakt sträcker sig över tre år.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser