Annons

Schuberts G-dur mässa i kyrkan

I samband med minnesgudstjänsten i Allhelgonahelgen, som leds av kyrkoherde Bengt Karlgren, framförs Franz Schuberts berömda mässa G-dur för solister, kör, stråkar och orgel. Mässan skrevs i mars 1815. Den blott 18-årige Schubert behövde endast sex dagar på sig att skapa detta mästerverk.
I dag tillhör G-dur mässan ett av den sakrala körlitteraturens mest älskade och framförda verk.

Medverkar gör sångare ur församlingens körer. Solister är Charlotte Gustavsson, sopran, Johan Sandberg, tenor och David Hornwall, bas. För ackompanjemanget svarar en stråkensemble ur Helsingborgs Symfoniorkester och vid orgeln Ingemo Svensson. Dirigent är Håkan Falk.

Annons
 

Plats och tid:
Sofia Albertina kyrka, söndagen den 4 november kl. 18.00.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser