Annons

Divertimento planterade ett träd

Sedan knappt ett år tillbaka pågår ett så kallat trädgivarprojekt där företag, föreningar och privatpersoner erbjuds plantera träd i kommunens parker och på andra marker. Senast ut att nappa på idén var sångkören Divertimento som i veckan som gick planterade ett träd i Teaterparken.

Vi i Divertimento är starkt lokalt förankrad sedan drygt 25 år, och är mycket angelägen om stadens välgång. Eftersom vi i 20 år har haft våra stora nyårsföreställningar på Landskrona teater, ville vi gärna plantera trädet just i teaterparken, berättar Anna Jonason körens kassör.

Annons
 

Under ledning av dirigent Ingrid Kveldes sjöng kören stämningsfulla sånger a capella, samtidigt som facklor värmde och lyste upp platsen som Sten Christensen från kommunen planterade den vackra kärreken med sina höströda löv på.

Sångshow med Divertimento
Sångkören Divertimentos populära och uppskattade föreställningar på Landskrona teater fortsätter.
– Upplägget för den musikaliska föreställningen förblir i samma stil som de senaste åren, säger Anna Jonason men poängterar att datumet dock är nytt.
– Tidigare år har vi haft premiär på trettondeafton, nu flyttas det till de två första helgerna i februari. I samband med detta döps också arrangemanget om till ”Sångshow med Divertimento”.

Läs mer om trädgivarprojektet:

  • Syngenta skänkte 100 träd
  • Trädgivarprojekt invigt

 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser