Annons

Olssons femetta

Igår möttes de båda ”landskronalagen” i holländska ligan. Jonas Olssons NEC Nijmegen tvålade till Rasmus Lindgrens Groningen med hela 5-1

Olsson och kompani är nu starkt på väg tillbaka efter en smått bedrövlig inledning på säsongen. I förra omgången spelade man oavgjort, 0-0, på bortplan mot Ajax och nu alltså en riktig femetta på svensklaget nummer ett i Holland, Groningen.
Vi har spelat bra på sistone och var på gång. Vi har fortfarande siktet inställt på den övre halvan men att vi skulle vinna med 5-1 trodde väl ingen, säger Jonas Olsson till Landskrona Direkt dagen efter den sensationella segern.

Annons
 

Förbundskaptenen på plats
Det hela blir ju inte sämre av att assisterande förbundskapten Roland Andersson fanns på plats för att specialbevaka svenskarna i de båda lagen som utöver landskronasönerna består av Lindgrens lagkompisar Fredrik Stenman och den bänkade allsvenska skyttekungen Marcus Berg.
– Jag visste att Roland satt på läktaren. Vi pratades vid i förra veckan, säger Jonas Olsson och fortsätter.
– Efter matchen skickade han ett SMS. Han gratulerade till en bra insats och till målet.

4-1 målet svarade nämligen Jonas Olsson för. En inövad hörnvariant som gav utdelning.
Jag har nött avslut nu en tid och det är kul när det ger utdelning. Jag fick bra häng vid första stolpen och det var bara att knoppa dit den, säger Olsson och passar samtidigt på att berömma kompisen i Groningen.
De fick en svår resa efter en utvisning redan efter en halvtimme. Rasse fick då gå ner och spela mittback under en period och det gjorde han riktigt bra. Hans mittbackskollega däremot hade en mindre bra dag.

Även om landskronaborna hann växla ett par ord till varandra under matchens gång så blir det inte så mycket snackat efter matchen.
– Nu var det första gången jag vinner över Groningen. Vi har två oavgjorda och en förlust sedan tidigare. Jag får ta och ringa Rasse i veckan, säger Olsson och skrattar hjärtligt.

Jonas Olsson fortsätter alltså att prestera på en hög nivå och gör ingen hemlighet av att han är redo att ta ytterligare ett kliv på karriärstegen.
– Vi får se om det händer något när transferfönstret öppnar. Främst gäller det dock att prestera här. Jag har ett gott självförtroende och trivs utomordentligt bra med fotbollen just nu, poängterar han samtidigt som tränaren ertappar honom med att prata i telefon på anläggningen.

Aj då, nu åker man på böter. Men, men, vad gör det en dag som denna, avslutar Olsson lugnt.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser