Annons

Blivande eventkoordinatorer sätts på prov

För snart två år sedan startade Tech Futurum en kurs för att utbilda eventkoordinatorer, det vill säga folk som arrangerar olika typer av event. Innan jul tar den första kullen sin examen. Strax innan detta kommer de dock att få bevittna hur det går för ”ettorna”.

De som startade kursen i våras har nämligen jobbat med ett projekt vilket landskronaborna kan ta del av den 16 november då man arrangerar en helkväll på teatern med musik som tema.

Annons
 

Det rör sig om ett så kallat case-race som man valt att döpa till ”4 nyanser av musik”.

På en presskonferens på fredagen satt fyra projektledare uppradade och berättade om sina delar i arbetet.
Vi fyra har i förstaläget arrangerat hela kvällen. Dessutom är vi projektledare för fyra olika grupper med vars en musikstil, säger Elin Nylund, en av projektledarna.

– Personligen har jag hand om gruppen som presenterar gospel. Vi har anlitat Rydebäcks Gospel som kommer att framföra ett nummer av hög klass. Vad vi vill visa är att gospel inte bara är en musik för religiösa utan något som kan glädja alla.

Annorlunda klassisk musik

– Vårt bidrag går i den klassiska genren, säger Jenny Edvinstam, och förklarar.
Vi är lite hemlighetsfulla om vad som kommer att höras från scen men jag lovar att ingen kommer att sitta oberörd. Det kommer att bli klassisk musik på ett vis som ingen hört tidigare.

Emma Bildtse är projektledare för en grupp som lyfter fram visan.
– Vi har anlitat Malmökillen Johan Eriksson och han kommer att bjuda på något speciellt.

Den fjärde och sista musikstilen som kommer att presenteras är Motown.

– Det var en musikstil som slog genom på 50- och 60-talet i USA med artister som Diana Ross och The Supremes. Den som kommer att tävla för oss är Kristin Ahlin, säger Francesca Tasinazzo.

Och visst rör det sig om en tävling.
– Det är en tävling där de fyra olika musikarrangemangen kommer att presenteras och vi som står bakom det hela kommer sedan att bedömas av en jury bestående av vår ledningsgrupp bestående bland annat av våra lärare. Dessutom kommer en vinnare att koras på kvällen, avslutar Elin Nylund.

Kvällens aktiviteter börjar klockan 19.00 (insläpp 18.30) och förväntas pågå till strax efter 22.00. Inträde: 80 kronor.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser