Annons

Internationell dag på Pilängskolan

Under FN-dagen firade Pilängskolan sin årliga internationella dag
– Många av våra elever har ett annat modersmål än svenska och kommer från 19 olika länder, säger Christel Andersson, rektor på skolan.

Under dagen arbetade lågstadiet i tvärgrupper på olika sätt med FN:s barnkonvention. Årskurs 4-6 arbetade klassvis, där alla människors lika värden genomsyrade dagens arbete. Som tidigare år sjöd skolan av aktiviteter i varje hörn.

Annons
 

På kvällen var det Öppet hus mellan 17.00-19.00. Modersmålslärarna hade som vanligt ordnat utställningar och klasser visade upp arbeten som gjorts under dagen.

Under en timmes tid var det underhållning med musikskatten som avslutades med musik av elever i åk 6c.
Därefter kunde man delta i en tipspromenad, gå runt och titta på utställningen och avnjuta en kopp kaffe med tilltugg i matsalen där föräldraföreningen hade Caféverksamhet. Det fanns många spännande och goda bakverk från hela världen, skänkta av barnens föräldrar. Delikatesserna hade en strykande åtgång och föräldraföreningen fick ett bra tillskott i sin kassa, som kommer barnen tillgodo, avslutar Christel Andersson.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP


Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser