Annons

Fem musiker får dela på 125 000

I år utökar Jaderska musikfonden antalet stipendiater till fem talangfulla unga musiker som får dela på stipendiesumman 125 000 kronor.

Och för flera av dem har det blivit en årligt återkommande kassaförstärkning. Bland årets stipendiater återfinns fyra som fick stipendiet också i fjor och Emma Rosenberg, 19 år, får nu stipendiet för fjärde året i rad.

Annons
 

Övriga stipendiater är Lukas Arnsby, 23 år, Cecilia Bonde, 25 år, Karl-Oskar Nordehammar, 22 år och Jonathan Böiers, 17 år.

Lukas Arnsby kombinerar musiken med studier till civilingenjör vid Lunds Tekniska Högskola med inriktning på elektroteknik. Han har klarinetten som huvudinstrument och när han spelade med Arméns musikkår kom intresset för inspelningsteknik.

Cecilia Bonde läser till musiklärare med behörighet i musik och svenska på högstadie- och gymnasienivå. Hon tar även lektioner i sång, piano och gitarr.

Emma Rosenberg läser vid gospellinjen på Glimåkra folkhögskola. Hon sjunger, vilket är hennes huvudämne, och spelar gitarr och har för avsikt att söka till Malmö Musikhögskola och vidare till The University of the Arts i Philadelphia, USA.

Karl-Oskar Nordehammar utbildar sig till högskoleingenjör med inriktning på ljud och musik vid universitetet i Örebro.

Nykomlingen i gänget, Jonathan Böiers, går andra året på Lars-Erik Larsson-gymnasiet i Lund och studerar där bland annat klassisk musik och körsång. Han spelar slagverk i ett storband och sjunger i manskören ”Domherrarna”. Han har också medverkat i såväl musicaler som en operaföreställning.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser