Annons

Inga gratis bussresor för pensionärer

För att stimulera en aktiv pensionärstillvaro önskade Niklas Karlsson, s, i en motion att fullmäktige skulle besluta om att det i Landskrona skulle införas avgiftsfri kollektivtrafik för ålderspensionärer. Något medhåll från styrande Treklöver eller Sverigedemokrater fick han inte.
– Detta hade varit en bra början, ansåg däremot Lars Ståhl, v, som helst hade sett att man slopade avgiften på kollektivtrafik helt och hållet.

Socialdemokratiska talare framförde att liknande projekt har haft framgång i Ängelholm där kostnader för färdtjänst minskat och att Eslöv infört detsamma.
Kritik framfördes från Sverigedemokraterna som ansåg det hela handlade om röstfiske och varför andra grupper med låg inkomst uteslöts. På detta gav Eva Örtegren, s, svar på tal.
– Vi tar ett ekonomiskt ansvar i frågan. Vi är fullt medvetna om att det skulle kosta en del att genomföra en avgiftsfri kollektivtrafik och har en budget att hålla oss till.

Annons
 

Stans pensionärer får även i framtiden snällt fina sig i att plocka fram börsen när man ska ta stadsbussen. Majoriteten bestående av treklövern och sd röstade mot förslaget och röstsiffrorna skrevs åter till 32-19.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser