Annons

S rasar mot investeringstakt

På måndag är det dags för den, i Landskrona styrande Treklövern (fp, m och mp), att presentera budget och mål i kommunfullmäktige, ett budgetförslag som vi skrev om den 11 oktober. I går skrev vi om Sverigedemokraternas förslag och idag var det Socialdemokraternas tur att blicka framåt. Partiet satsar hårdast, precis som i valrörelsen på välfärden, äldreboende samt skola.
Vad gäller nytt äldreboende så är Treklövern och Socialdemokraterna överens och frågan är egentligen bara när ett byggande av ett nytt äldreboende startar. Det finns för övrigt fler punkter som man är överens om.
– Treklöverns budgetförslag har en tydlig s-profil och man fortsätter med satsningar som vi påbörjat, säger Niklas Karlsson, s, och nämner som exempel satsningen arbete i stället för bidrag, trygghetssatsningar, stödcentrum för unga brottslingar och friskvårdsprojekt.

Vad gäller skolan så är dock s upprörda över Treklöverns agerande.
– De påstår i sin budget att man ska satsa 14,5 miljoner kronor på skolan. Detta stämmer dock inte. Satsningen är istället en besparing eller kvalitetssänkning inom skolan och förskolan på 16,4 miljoner, säger Niklas Karlsson.
Tillsammans med Eva Bergenstråhle och Leif Ohlin, båda från s, räknar han upp underskott, demografiska effekter, uteblivna lönekompensationer och kostnader för uppsagda plusjobbare till en kostnad av 30,9 miljoner.
– Helt plötsligt blir då satsningen på 14,5 miljoner i stället en besparing på 16,4 miljoner.

Annons
 

En annan sak som upprör Socialdemokraterna i Treklöverns budget är investeringstakten.
– Det är bra med investeringar men man måste kunna betala dom, säger Leif Ohlin och förtydligar,
– Vi är mycket kritiska till investeringstakten. I våras var takten högre än i Köpenhamn och det säger en hel del. Idag har dom dock minskat på takten men den är fortsatt för hög enligt vårt sätt att se det.

En av investeringarna som socialdemokraterna är starkt kritisk emot är det tilltänkta resecentret som är planerat att byggas på Skeppsbrokajen.
– Det kommer att gå loss på 90 miljoner kronor och det är, enligt oss, en investering som är dålig, avslutar Niklas Karlsson.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser