Annons

Sture på bio i Lund

Filmen om Carl-Martin Vikingsson även kallad Sture Allen d.y från reggaebandet Svenska Akademien visas på Kino i Lund på lördag klockan 12.00.

Filmen ”Sture” är ett porträtt av sångaren och låtskrivaren Carl-Martin Vikingsson från Landskrona. Eller Sture som han också kallas. I filmen får vi följa honom i hans olika världar. Från stora scenen på Malmöfestivalen med reggaebandet Svenska Akademien, till hans hem i skogen, där de flesta av hans texter kommer till. Sture är av de som en gång startade Svenska Akademien. Parallellt med Svenska Akademien har han sitt soloprojekt -Stures Dansorkester.
– Filmen är en avknoppning av en film om Svenska Akademien som jag just nu arbetar med, säger regisörren och filmklipparen Bengt Andersson.
Carl-Martin Vikingsson trodde väl egentligen aldrig att det skulle vara möjligt att leva på sin musik. Men nu gör han det och det är väl en del i budskapet i filmen att våga satsa för att nå sin dröm.

Annons
 

Filmen hade premiär under Umeå Filmfestival och kommer bland
annat att visas på Uppsala kortfilmfestival, där den deltar i klassen som ska utse Sveriges bästa kortfilm. Filmen är 22 minuter lång och det är i praktiken klart att Sveriges Television visar filmen under vintern.

I produktionen finns fler kopplingar till Landskrona än nämnda Carl-Martin Vikingsson.
– Själv bodde jag på Suellsgatan under fem år, säger Bengt Andersson och medregissör Tomas Olsson är uppväxt i stan.
För filmfotot svarar Thomas H Johnsson. Välbekant landskronafotograf som 2005 erhöll Landskrona kommuns kulturstipendium.

Jaha, och när får vi då se filmen på Bio Maxim?
Ähh, det är ju självklart att vi måste visa den i Landskrona och absolut måste filmen om Svenska Akademien visas där, säger Bengt Andersson avslutningsvis.

Något att se fram emot i höstmörkret. Landskrona Direkt meddelar vidare så snart vi vet något.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser