Annons

Långväga gäster välkomnades

Om inte kunglig stämning, så näst intill, när doktor Raj Sethia tillsammans med hustrun Suchita och dottern Ateesha, hälsades välkomna till Säbyholms Montessoriskola med flaggviftning och nationalsång.

Vilket fint välkomnande, konstaterade Raj Sethia som för lånade pengar startade en montessoriskola i de fattiga delarna av Calcutta.

Annons
 

Där är människorna verkligen fattiga och han har gjort en fantastisk insats, berättade läraren Ann Jönsson som för två år sedan hörde Raj Sethia föreläsa på den Europeiska montessorikongressen i Göteborg.

Han var helt otrolig och det var då tanken på ett utbyte mellan våra skolor växktes, förklarade hon och förra året blev det verklighet när Ann Jönsson tillsammans med kollegan Ruth Wallengren tillbringade två veckor i Indien.
– En otrolig upplevelse och tanken med utbytet är att lärare och elever från vår skola också skall besöka Indien i början av nästa år.

Familjen Sethia kommer att stanna i två veckor och Raj Sethia hålla tre föreläsningar, två för lärare och föräldrar och en öppen för allmänheten. Man kommer också att besöka andra kommunala skolor och en montessoriskola i Helsingborg.
– Den har vi förlagt till FN-dagen den 24 oktober, informerade ordförande Torbjörn Brorsson som också höll ett kort hälsningsanförande där han betonade vikten av samarbete över gränserna.

– Jag hoppas lära mig mer om svensk kultur och få några nya kamrater, berättade en leende Ateesha Sethia som flitigt filmade de entusiastiskt flaggviftande barnen i mottagningskommittén medan mamma Suchita Sethia fick en varm välkomstkram av Ruth Wallengren.

– Fred och icke-våld är grundläggande värderingar för all utbildning och det är min förhoppning att det här utbytet skall öka förståelsen för våra olika kulturer, avslutade Raj Sethia innan det var dags för en rundtur på Säbyholms Montessoriskola.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser