Annons

Kommunen säljer sina bostadsrätter

De som bor i kommunägda bostadsrätter skall nu erbjudas att köpa sina bostäder.

Det har en majoritet bestående av den styrande treklövern och Sverigedemokraterna beslutat, socialdemokraterna motsätter sig försäljningen.
– Dessa bostäder behövs för människor med särskilda behov och då är det oansvarigt att sälja dem, menar oppositionsrådet Niklas Karlsson, s, medan kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg hävdar att systemet med kommunägda bostäder spelat ut sin roll.

Annons
 

– Behovet kan tillgodoses genom Landskronahem och privata fastighetsägare, menar han och får medhåll av kommunalrådet Tutti Johansson Falk, m, som anser att det är Landskronahems skyldighet att få fram bostäder för dessa behov.
– Vad skall vi annars med ett kommunalägt bostadsbolag till.

Enligt Niklas Karlsson tar Landskronhem redan sitt ansvar, vad som behövs är en större variation i boendet.

– Bara för att man är handikappad eller av andra skäl i behov av bostäder med speciell funktion skall man inte behöva ställas utanför stora delar av bostadsmarknaden.

Kommunen äger i dag 51 bostadsrätter och åtta marklägenheter. Dessa vill man nu sälja till hyresgästerna.
Och vill eller kan man inte köpa så går erbjudandet till respektive förening, påpekar Torkild Strandberg och betonar att ingen skall tvingas flytta.

– Det är ett frivilligt val, de som bor där i dag skall inte behöva flytta även om man inte vill köpa sin bostad.

I ett remissvar från Vuxenförvaltningen betonas att de sex bostadsrätter som man förfogar över är kontinuerligt besatta och nödvändiga för förvaltningens rehabiliteringsarbete.
– Men kan allmännyttan förse förvaltningen med denna resurs finns inget skäl att låsa fast en principiell hållning vad bostadsrätterna beträffar, skriver förvaltningschef Lena Mårtensson Stenudd i förvaltningens remissvar.

– Det hela är ett steg tillbaka till vi och dom, är man svag i samhället så skall allmännyttan ta hela ansvaret. Det är en i grunden djupt osolidarisk politik som nu kännetecknar den styrande Treklövern ivrigt påhejade av Sverigedemokraterna, avslutar Niklas Karlsson.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser