Annons

Dumle brummar

Från boende på Falken och Nyhamn har det rapporterats till redaktionen att Dumle brummar nattetid och att lastbilar har rullat fram och åter i en veckas tid. Landskrona Direkt gick till botten med ”problemet” och frågade VenTrafikens VD Björn Boström vad som är i görningen.
Vi kör ”biomull” till Gipsön åt kommunen, berättar han och lugnar samtidigt alla att verksamheten inte ska vara långvarig.

Transporterna planeras pågå under veckan. Orsaken till att vi kör nattetid är att det blir långt mer effektivt när vi, och åkerierna som utför landtransporterna, kan köra non-stop. På dagtid blir det långa väntetider då vi endast har ett färjeläge att använda, förklarar Björn Boström.

Annons
 

Att nattsömnen störs för en del boende beklagar Boström.
– Det är naturligtvis tråkigt om verksamheten upplevs som ”brummande”. Hamnen är dock öppen för trafik 24 timmar om dygnet, vilket man får förvänta sig om man bosätter sig här. Detta är en delvis återkommande aktivitet, vartannat/vart tredje år, men det är inget som kommer att bli långvarigt eller permanent.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser