Annons

Biskopen gästar Landskrona

På torsdag besöker biskop Antje Jackelén Landskrona församling. Biskopen kommer bland annat för att träffa församlingens anställda, förtroendevalda, ungdomsgrupper och frivilligarbetare.
Klockan 18.30 är biskopen celebrant vid kvällsmässan i Sofia Albertina kyrka och klockan 20.00 håller hon ett föredrag på Landskrona församlingshem under rubriken: ”Humanisterna – hot eller möjlighet?”


Fakta:
Antje Jackelén prästvigdes 1980 för Stockholms stift. Sedan 2001 har hon varit professor i teologi och religion vid Lutheran School of Theology i Chicago.

Annons
 

Antje Jackelén vigdes till biskop i Uppsala domkyrka den 15 april 2007.
Hon är Lunds stifts 68:e biskop, och den första som utsågs av kyrkan själv. Före relationsförändringen med staten år 2000 utsågs alla biskopar av regeringen.
Det är också första gången inom Svenska kyrkan som ett biskopsval avgjordes redan i första valomgången och som kyrkan själv utsåg en kvinnlig biskop.

Biskopens huvuduppgift är att leda och inspirera kyrkan i stiftet. Tillsammans med domkapitlet har biskopen ansvar för att kyrkans lära och ordning följs. Dessutom viger biskopen präster och diakoner till tjänst i kyrkan. Som biskop är man självskriven ordförande i stiftsstyrelsen och domkapitlet.
Källa:
www.svenskakyrkan.se/lundsstift/

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser