Annons

Uppåt för LandskronafotbollenAtt det är gott försörjt med talangfulla fotbollsspelare i Landskronaregionen visade inte minst IK Wormos chokladfotboll som spelades i helgen. Här är det stans minstingar i form av Häljarp och BK Landoras U01-02-03:or som möts. Duktiga har även stans seniorer varit. Flera lag tar till nästa år klivet upp en division.

I fredags började ishockeysäsongen i Landskrona och därmed börjar det så smått lida mot sitt slut på spelåret för fotbollen. Att BoIS klarar sig kvar i Superettan står klart och det vet nog de flesta av er. Men hur har det gått för de andra klubbarna i stan?
Landskrona Direkt har sammanställt läget.

Landskrona SK vann i helgen den avgörande kvalmatchen mot Pelagonija och stannar därmed kvar i division 6. Klubben går samman med IK Bolton och det nya laget kommer att ha sin hemvist på Idrottsplatsen.

Annons
 

Upp i sexan går FK Besa. Klubben som bildades så pass sent som 2005 vann första året sin b-lagserie och tar efter endast ett år i division 7 steget upp. Laget hamnade på samma poäng som seriesegraren Glumslöv, som alltså också kliver upp en division.
Kvar i sjuan stannar IK Wormo efter sin femteplats.

I det tysta har BK Fram gått bra på Exan. Under Mats ”Sillen” Lindblads ledning vinner de vinröde serien och går upp i femman.

Som vi tidigare berättat tar Sonny Johansson och hans BK Landora steget upp i fyran efter att tidigt roffat åt sig serieledningen och sen aldrig släppt den.
– Jag tar ett år till, säger Sonny Johansson som därmed gör sitt 16:e år som tränare i moderklubben.

Idel avancemang men det är inte slut med detta. Asmundtorps IF vann även de sin serie och spelar nästa år i division 2.

Eftersom Bolton nästa är slås samman med LSK så räknar vi inte deras sistaplats varför Borstahusens BK är det enda Landskronalaget som får finna sig att ta steget ner en division. BBK slutar nästsist i fyran och gör därmed BK Fram sällskap i femman nästa år.

Två lag har ännu inte spelat klart på herrsidan och det är Härslöv och Häljarp. Härslöv måste här förlita sig på andra lag i kvalgruppen för att ta steget upp. Häljarp besegrade Staffanstorp i kvalet till fyran med 2-1 och har därmed ett bra resultat att gå på inför returen.

På damsidan har vi under säsongen följt Häljarps IF och där tidigare kunnat gratulera till seriesegern och avancemanget till division 3. Nära, nära var det att även IK Wormos tjejer tagit steget upp men efter en kvalförlust mot Borgeby med 3-0 i helgen så sprack den drömmen.
Hade Jessica Nilsson satt bollen i början av matchen så hade vi nog tagit tre poäng. Borgeby hade fem avslut och gjorde tre mål och med den utdelningen så kan man inte göra mycket mer, säger Wormotränaren Mats Lundholm som nu får sikta in sig på ett nytt år i fyran.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser




















Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser