Annons

Temakväll om bönen

På söndagen 17.00 blir det en temakväll om bönen i Borstahusens kapell under ledning av Katarina Byström.

Katarina Byström är ordförande i den ideella föreningen ”Den heliga killans bönegemenskap och bönegård. Hon inleder kvällens samtal klockan 17.00 under rubriken ”Vila i mig i bön”. Katarina medverkar sedan i gudstjänsten som börjar klockan 18.00.

Annons
 

Den heliga killans bönegemenskap och bönegård är en ideell förening. Medlemmarna är kristna inom Svenska kyrkan och Lunds stift, som vill hjälpa och inspirera andra intresserade till ett regelbundet böneliv.
Bönegården invigdes 2004 och ligger intill Östra Vemmerlövs kyrka, en mil väster om Simrishamn.

Tidigare chef på Astra Zeneca
Katarina Byströms egen väg till den kristna tron och bönen har varit lång och smått osannolik.
Hennes karriär var spikrak mot toppen fram till år 2002, då hon valde att hoppa av från ett toppjobb som chef på Astra Zeneca i Lund.
Hon hade allt som ”räknas” – ett prestigefyllt arbete, en fullbokad kalender, ett hektiskt liv och en hög lön.
Då fanns det inte ens på kartan att jag skulle be en bön eller engagera mig inom kyrkan. Jag skulle inte ens våga stanna upp och tänka så stora tankar, berättar hon.
I dag är det helt andra värden som gäller.
Jag ville gå från att vara högpresterande höginkomsttagare med dålig livskvalitet till lågpresterande låginkomsttagare med hög livskvalitet.

Bönegemenskap
Den heliga killan är en bönegemenskap för det moderna livet där människor måste ha tid för både arbete, familj och andra åtaganden.
– Det finns alltid några av medlemmarna på bönegården, berättar Katarina, man kan komma dit både för böner och retreater. Medlemmarna träffas minst en gång i veckan och ber tillsammans. Andra dagar ber man var och en för sig på samma tider efter kyrkans tidegärd. Klockan 8, klockan 12, klockan 17.30 och klockan 21.
– Vår önskan är att fler ska dela vår bönegemenskap genom att be tillsammans med oss – både hemma i sin egen kammare och i bönegrupper runt om i stiftet.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser